Sweet Caroline


Polonezii n-au adus la București doar mere și femei frumoase, ci și multă zăpadă. Cel puțin la mine acasă, la Gura Humorului. E drept, la ora meciului nu ningea în capitală, dar până la urmă e vorba de percepție și asta contează cel mai mult. Nu ningea nici când veneau în România să vândă șosete, treninguri Ellesse și gumă de mestecat înainte de anii 90, nu ningea nici când i-am dăruit Violetei o scoică, pe malul Golfului Salonic, nu ningea nici când… Ho, gata, c-au înțeles oamenii!

Încă din primele minute s-a văzut clar diferența dintre cele două echipe. La toate capitolele.  Acum, mna, nu e cazul să picăm în cealaltă extremă și să facem din victoria de azi o sărbătoare eminamente bahică, chiar dacă prunele din Ardeal bat merele din Polonia, dar o șampanie, o bere și o horă neaoșă eu zic că-s binevenite. Mai ales dacă le dă Alin Conache, pentru care mi-am pus casa rămășag că va fi prezent anul acesta la Cupa Mondială și care azi, dacă nu mă înșel, a debutat la echipa națională de seniori.

Mi-a plăcut ce am văzut. Mi-ar fi plăcut să fi văzut și la televizor, dar hai să nu fim răutăcioși, Europe TV  și-a făcut bine treaba. România a defilat în fața unei echipe mai slab cotate și, așa cum spunea și Eugen Apjok la finalul meciului, experiența și meciurile jucate de naționala noastră contra unor echipe de un nivel superior au cântărit greu în stabilirea scorului final.

Ce urmează? Două meciuri în deplasare. Cu Portugalia și Belgia. Lusitanii sunt și ei prezenți la Cupa Mondială, după remiza dramatică din noiembrie cu USA, prin urmare băieții noștri ar avea o ocazie excelentă de a-și încorda mușchii oleacă mai tare. Belgia nu e calificată și oricum, așa cum am mai zis, se pricepe mai bine la ciclism, dar asta nu înseamnă că va fi ușor. Eu zic să le ținem băieților pumnii strânși și să privim spre viitor cu bucurie. Sau cu optimism, cum vă vine, dar până atunci hai să sărbătorim și să cântăm cu gândul la a lor Caroline Wozniacki și să le dedicăm tuturor celor care sunt alături de naționala României, no matter what, piesa lui Neil Diamond – Sweet Caroline.

”Sweet Caroline – Oh, Oh, Oh
Good times never seems so good”

Sursa foto: Rugby Romania

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: